Saturday, January 15, 2011

Pressikas

Grafodroom näitab noort graafikat

East Creative Space galeriis (Pikk tn 36, Tallinn) avatakse 21.jaanuaril 2011 kell 19:00  noortenäitus „For Love Not Money. For Beginners. Armastuse, mitte raha pärast. Algajatele“, mis on temaatiliselt seotud Kumu Kunstimuuseumis 20. jaanuaril – 8.mail 2011 toimuva Tallinna XV Graafikatriennaaliga. 
Näitusel osaleb üle 30 kunstniku siit ja mujalt, kes esinevad nii traditsioonilistes estampgraafikatehnikates kui ka kaasaegsemates meediumites teostatud taiestega, mis haakuvad näituse mitmetahulise teemaga ning moodustavad omavahel mõnusa kireva komplekti.
 Optimism, eksimine, ekslemine, kõrvalekalded, ebaküpsus [toores graafika] on mõningaseks
märksõnastikuks suure, elitaarse, päris graafikatriennaaliga paralleelselt toimuvale verisulisele ühisnäitusele, graafikacity´le.
 Nii galeriipind kui näituse iroonilishumoorikas nägu tingib vabama, eksperimenteeriva ning hubasema meeleolu võrreldes tavapäraste valge kuubi juhtumitega.

Avaüritus 21.jaanuaril kell 19:00  jätkub lõbusa tantsupeoga näituseruumides. Olete oodatud!

Näitust kureerivad graafikastuudio Grafodroomi grafid Britta Benno, Jaanika Okk ja Mari Prekup. Kolmepäine naiskond usub fanaatiliselt graafika säravasse homsesse ning tahab näidata, et kaasaegne kunst ei ole visuaalselt kõle, sisult pessimistlik ning elurõõmutu.
Nii näituse korraldamise kui üldisemalt oma kunstipraktika kohta ütlevad grafid nii: “Kui ikka fun´i ei saa, siis ei ole mõtet punnitada!”

Näitus jääb seintele 20.veebruarini 2011 ning on avatud kolmapäevast pühapäevani
kl 14-20.

Rohkem infot ja kokkuleppelised giidituurid: grafodroom@gmail.com,
blogi: http://grafodroom.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment